maanantai 1. syyskuuta 2014

Muotoilurauta -tuo 2000-luvun carmenrulla

Entiset nuoret muistavat varmasti kuumat Carmen -rullat, jotka löytyivät joka tytön kampauspöydältä 1970 -luvulla. Lupaus siitä, etteivät piikkiset muovipaplarit paina enää päätä nukkuessa! Suosio oli taattu! Carmenrullia löytyi lahjapaketeista synttärinä, jouluna, äitienpäivänä...ja lopulta nämä peijakkaan kuumat ja hieman liukkaatkin rullat löysivät tiensä komeron perimmäiseen nurkkaan ja vinttikamareihin -usein kokonaan käyttämättömänä.

Kun juttelee asiakkaiden hiustenlaittotottumuksista, tulee usein esille muotoiluraudan käyttäminen. Hyvin usein myös se, että tämmöinen löytyy monen kylppärin naulasta, mutta "en ole sitä oppinut käyttämään". Kun kampaajat siloittivat raudalla ihanan sileitä kiiltäviä hiuksia ja pyöräyttivät samalla raudalla näpsäkästi kiharat, niin asiakkaiden kiinnostus heräsi. Myös markkinat vastasivat kysyntään ja rautoja alkoi ilmestyä kaupan hyllylle monen näköisenä ja hintaisena. Monelle muotoilurauta on jäänyt heräteostokseksi, joka jäi käyttämättä. Meidän kampaajien missio olkoon saada tämä nykyaikainen, arkea helpottava vehje takaisin käyttöön!

Muotoilurautaa hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota sen käyttötarkoitukseen. Jos haluat monikäyttöisen hyvän raudan, hanki leveydeltään keskikokoinen  rauta, jossa on kulmiltaan pyöristetty, keraaminen kuumeneva levyosa (kuvassa). Tällaisella raudalla onnistuu niin suoristaminen kuin kiharoiden ja laineiden tekeminen. Kampaajien käyttämä klassikkorauta GHD on löytänyt tiensä monen kuluttajan kotiin, mutta edullisempiakin hyviä vaihtoehtoja löytyy kaupoista.


Muotoiluraudalla suoristaminen ja kihartaminen:



Hius suoristetaan aina kuivana. Käytä rautaa mieluiten puhtaaseen hiukseen, jossa on lämpösuojan tuottava muotoilutuote alla.  Lämpösuoja muodostaa hiuksen ja raudan väliin kalvon ja suojaa hiusta kuumuuden aiheuttamilta vaurioilta, mutta ei estä suoristumista tai kihartumista. Päinvastoin, se antaa pitoa ja kiiltoa
kampaukseen.
Kampaa suoristettava osio. Aseta rauta lähelle tyveä ja vedä suhteellisen hitaasti rauta läpi hiusten pituuden latvaan asti. Jos hiuksissa on kerrostettu leikkaus, käännä rautaa hieman alaspäin, jolloin se sulkee lyhyemmät hiukset mukaan kampaukseen ja tulos on sileämpi.


Huolellisesti tehty suoristus pysyy koko pesuvälin ajan ja helpottaa esim. pörröisten hiusten hallintaa. Kiiltävässä suorassa hiuksessa ovat värit parhaimmillaan! Mallin hiuksiin on tehty liukuvärjäys eri punaisen sävyillä.

Kihartaessa aseta rauta lähelle tyveä, n. 1.5 cm päähän. Anna raudan liukua vähän matkaa ja käännä rauta kokonaan itsensä ympäri niin, että vapaat latvat osittavat hiuspohjaa päin.



Kiharrettava  hiusosio ei saa olla liian iso, vaan sen pitää pysyä napakasti raudan sisällä.



Rauta vedetään jälleen suhteellisen hitaasti  tässä asennossa läpi hiuspituuden. On tärkeää, että latvahiukset kihartuvat myös.

Valmis kihara asetetaan jäähtymään ja vasta sen jälkeen sitä voidaan muotoilla, mieluiten sormin. Tässä vaiheessa voi lisätä kevyttä hienojakoista lakkaa, joka lisää kiharan kestävyyttä.

Sitten vaan lisää kiharaa...


...ja tässä valmis lopputulos.
Nämä vinkit ovat peruskiharrukseen,kampaajalta saat vinkkejä kiharoiden erilaisiin versioihin.

PS. Carmenrullat tulivat muuten takaisin 1990 -luvulla, kun kampausten kysyntä kasvoi ja kampaajat kaivoivat ne esiin mummon vintiltä ja kirpputoreilta. Markkinat vastasivat jälleen kysyntään ja nyt kaupoissa on saatavana paljon parempia lämpörullia. Nykyään niissäkin on keraaminen sydän, joka tuottaa lämpöä vasta kun ne rullattu hiuksiin. Ei kärähdä enää sormet ja pintakin on pehmeän samettinen, joka helpottaa rullaamista.  Iloa ja luovuutta hiustenlaittoon ja kärsivällisyyttä uuden opetteluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti